Ilgo kepimo injektuotas elnienos kumpis

Išėmus kumpį iš šaldiklio laikom parą šaldytuve. Tada keletą val. kambario temperatūroje. Nupjaustome tamsias sukietėjusias dalis. Injektuotas 200ml. naminių obuolių sulčių bei sojos bei čiobrelių mišiniu. Proporcijos 70-30. Abi pusės ištrintos druskos, pipirų, česnakų mišiniu. Lengvai užbarstyta Santa Marios žvėrienos prieskoniais. Suvyniojame į strech maistinę plėvelę ir keletui dienų į šaldytuvą.

Grilius 120°C. Ant tiesioginės ugnies po 5 min apskrudiname abi puses. Dedame rūkymo drožlių. Tada gesinam grilių iki minimalios temperatūros. Tokią ir palaikome kepimo metu (50-60°C). Dedame deflektorių bei antro aukšto pakėlėją. Kepame ant kuo mažesnės kaitros kol vidinė pasiekia 67°C. Trumpam leidžiame pailsėti.

Specifiniai Kodai